fem år av december.

hallå! det är första december idag och jag fattar ingenting. kan verkligen inte greppa hur snabbt detta år har gått, och bara hur snabbt de senaste åren har gått. på söndag fyller jag tjugotvå himla år. och för att jag är så nostalgisk av mig, och för att jag bloggat i så många år, så tänkte jag titta på hur december har sett ut från 2011.  


2011

dec1.jpg

för fem år sedan fyllde jag sjutton år. jag gick i tvåan på estet, klädde mig klänning nästan varje dag och sov oftast med flätor för att få det jag tyckte var naturliga lockar.

 
dec2.jpg

jag skrev om min rådjursklocka, om att sjunga på kulturskolan och om sånt jag tyckte var fint. mest hela tiden. var gullig men rätt ensam och bloggade väldigt väldigt mycket. typ det roligaste jag visste.

 

2012

dec8.jpg

för fyra år sedan fyllde jag arton. jag gick i trean, klädde mig oftast i korta kjolar och magtröjor och hängde mest med evelina och calle och ett stort gäng vänner. gick på spelningar och bad äldre klasskompisar köpa ut vin och blev svinkär fast förnekade det.

 
dec3.png

jag bjöd in alla vänner på fika. cupcakes och tusen andra sorter.

 
dec4.png

och bodde här bland kartor, blommiga ljusslingor och gamla kameror och stök.

 
dec5.png

och började umgås med filip! fastän jag var superkär i honom och han i mig så förnekade jag det mest av allt, men vi drogs till varann sådär ni vet? när en alltid hamnar bredvid varandra på hemmafester och filmkvällar. när det liksom blixtrar till bara av att nudda vid den andres hand. sådär så att alla ens vänner vet precis vad som håller på att hända fastän en själv absolut inte ska bli kär för sånt där finns det ingen tid till.

 
dec7.png

minns denna tid som jäkligt fin, som den tid då det verkligen lossnade för mig på gymnasiet. jag hade kommit ur ett dåligt förhållande och fick umgås med fina personer och verkligen ha roligt för första gången på väldigt länge.

 

2013

dec9.jpg

säg hej till den svåra hipstern! för tre år sedan fyllde jag nitton och jag hade precis blivit arbetslös och allting sög. nä, inte riktigt. mycket var roligt också. flera vänner var utan jobb de också och vi hängde mest hela tiden. det var då jag, genom anton, lärde känna erik, lisa, john och jonas och vi hittade på saker konstant. det var spelkvällar och rödvin och att gå på spelningar och att inte komma in på någon bar för att det var tjugoettårsgräns överallt.

 
dec11.jpg

jag och erland hade nittonårsfest tillsammans med tema "fancy party". alla var sjukt fina och jag spillde rödvin på den vita spetsklänning jag lånat av matilda.

 
dec12.png

jag bodde fortfarande hos mina föräldrar och hade hängt upp vimplar precis överallt i hela rummet.

 

2014

dec14.png

för två år sedan var jag precis fyllda tjugo år och såg ut såhär. jag hade bara några veckor kvar av mitt jobb innan jag började plugga skrivande på distans och bodde i lägenheten på skurholmen tillsammans med filip.

 
dec13.png

vi pyntade med hyacinter och mossa i adventsljusstaken.

 
dec15.png

gjorde saffranspannacotta.

 
dec16.png

och hängde mycket med evelina och fred som vi ju nästan bodde grannar med. <3

 

2015

dec20.jpg

för ett år sedan fyllde jag tjugoett år, pluggade skrivande på distans och var i full färd med att packa ned precis hela lägenheten i flyttkartonger.

 
dec17.png

jag bloggade mycket också. här ovan gjorde jag ett jobb för novellix - en jultävling som var himla rolig.

 
dec18.png

jag fick munkar med ljus i till födelsedagsfrukost av filip.

 
dec19.jpg

och så åkte jag till evelina några dagar före jul. hon hade precis flyttat till london då, och där var det femton grader varmt. ca trettio grader varmare än hemma i lule, med andra ord.

 
dec21.jpg

nyårsafton firades med dessa fina och sedan, två dagar senare, flyttade vi till stockholm.

det var fem år av december! är det någon av er som hängt med ända sedan 2011? snälla skriv isåfall!
vore så himla fint att få veta det.