vad jag använder när jag sminkar mig - min sminkrutin.

november

"hur ser din sminkrutin ut, och vad tycker du om smink?"

jag tycker att smink är kul, men jag lägger gärna inte för lång tid på det. är för rastlös. dock är det jäkligt härligt att ibland sitta i två timmar och sminka sig samtidigt som en tittar på youtube. men helst inte så ofta. är tyvärr, som många andra, rätt obekväm med mitt face utan smink, och jag sminkar mig således nästan varje dag. viktigast är ögonbrynen. utan ögonbrynen har jag inget ansikte. så hur ser min sminkrutin ut, och vilka produkter använder jag mig av?

 
november

jag använder ingen foundation, utan använder istället denna color correcting cream från lumene. den är så himla lätt mot huden, känns återfuktande och jämnar ut huden fint på mig.

 
november

därefter använder jag en concealer från make up store under ögonen, på ögonlocken och där det behövs. använder bara den ljusaste delen nu mer.

 
november

sedan använder jag ett puder från isadora.

 
november

därefter lägger jag en lättare contour under kind- och käkbenen med mitt contour kit från anastasia beverly hills (ej i bild) eller så använder jag bara denna bronzer, bahama mama från theBalm.

 
november

sedan är det dags för rouge! använder detta korallröda från & other stories. det är sjukt fint och SJUKT pigmenterat. måste således vara väldigt försiktig med detta så att hela ansiktet inte blir knallrött.

 
november

sedan gör jag det som tar längst tid och kräver mest precision: fyller i mina ögonbryn. de är så himla ojämna, som ett resultat av att jag plockade sönder dom som femtonåring, men brukar ofta ordna upp sig med hjälp av denna ögonbrynspenna från anastasia beverly hills.

 
november

mascara använder jag inte varje dag men om jag gör det så använder jag mig av någon av dessa.

 
november

ibland har jag ögonskugga. brukar använda en ljusare, så som de rosa nyanserna, och sedan en mörkare i globlinjen.

 
november

nu har jag rött läppstift mest hela tiden. varierar mellan det mörkare i färgen "kinky" och det ljusare i färgen "relentlessly red". båda är från mac* och är supermatta = de håller hela dagen.

* obs, vet att mac (och antagligen något annat av märkena jag använder) testar på djur, men det visste jag inte när jag köpte produkterna för något år sedan. jag vill inte använda djurtestat smink, men istället för att köpa nya läppstift använder jag upp dessa. 

 
november

om tiden finns drar jag på mig eyeliner. har använt H&M's flytande variant sedan jag var fjorton år. planerar inte att sluta med det.

 
november

och när allt är klart sprejar jag på mig en setting spray från nyx så att sminket håller bättre, och för att få ett NAJS glow. egentligen hade jag velat använda highlighter också men min älskade mary loumanizer från theBalm gick sönder. känner mig fortfarande heartbroken angående det.

 
jag1.png

om vardagarna ser jag oftast ut såhär, med lite lätt ögonskugga och rött läppstift. det var min sminkrutin det!