pannkakshuset & rosendals trädgård.

september

när jag jobbade hade jag ALLTID söndagsångest men nu är söndagar en av de bästa dagarna. inget slår fredagar visserligen; fredagsklirret i allas kassar på tunnelbanan hem, det första vinglaset, känslan, men söndagar som just den jag ska skriva om nu är inte långt därifrån. dessa bilder är alltså en vecka gamla.

jag och filip vaknade på morgonen och det tog inte länge innan jag utbrast: PANNKAKOR. vi insåg snabbt att vi inte hade några ingredienser hemma, men då föreslog filip att vi skulle gå till pannkakshuset. sagt och gjort! han är klok, han filip.

 
september

han åt amerikanska pannkakor med blåbärssylt och vit chokladkräm och jag åt veganska våfflor med sojagrädde och blåbärssylt. det var så himla gott. älskar våfflor. och blåbärssylt. ah. vi åt länge och drack kaffe och jag har ingen aning om vad vi pratade om. det har jag aldrig. jag tycker att det är så märkligt att vi hängt med varann i snart fyra år utan att samtalsämnena tagit slut. hur intressant kan en person vara liksom?

pannkakshuset är jättemysigt förresten. det ligger på ringvägen, precis mitt emellan zinkensdamm och skanstull. de har lite matigare galettes, söta crepes, fluffiga pannkakor och våfflor. tips, tips!

 
september

när frukosten var uppäten (varenda smula, varenda liten blåbärsfläck) promenerade vi från ringvägen inåt södermalm.

 
september

gick förbi detta FANTASTISKA hus. alltså titta färgen på växten! titta hur den täcker nästan hela fasaden! vill också bo sådär.

 
september

sedan blir det några timmars hopp emellan bilderna. vi gick i affärer på götgatan och jag köpte både höstkappa och mössa. sedan åkte vi in till östermalm för att möta upp mamma och pappa som ju var på besök. pappa hade önskat en söndagsutflykt och jag, som varit på rosendals trädgård bara två-tre veckor tidigare, ville givetvis visa dom min nya favoritplats på djurgården.

 
september

och det märktes verkligen att det blivit höst. sist vi var där var det fortfarande någorlunda grönt, nu hade tonerna bytts ut mot brandgult och rött.

 
september

vi tittade på växterna.

 
september

dessa rosa var himla fina.

 
september

det är ju äppelskördartider nu så det var äppelmarknad och äpplen äpplen äpplen överallt.

 
september

precis som alicia skrev i hennes inlägg från när hon var på rosendals trädgård sist så ångrar jag att jag inte köpte denna fläckbegonia! SÅ himla fin. måste nog åka dit bara för att knipa åt mig en. har aldrig sett en roligare växt. ni vet ju att jag har en grej för prickar?

september

jag köpte en plansch och en liten vas som syns här. har en lite större sedan tidigare och tycker att de är så fina att sticka ned blommor i.

 
september

gullig blomma som en hade velat ha.

 
september

här är min mamma. visst är hon gullig?

 
september

vi köpte fika och satte oss i äppellunden. kaffe, äppelkaka och ett nyplockat äpple.

 
september

det var gott. efter besöket tog vi spårvagnen tillbaka in till östermalm och gick sedan och åt pizza innan vi åkte mot bagis igen. sedan åkte mor och far hem till lule igen. och det var den söndagen det.