mitt bidrag till monthly makers - bokstäver och ord.

broderi

när jag läste att månadens tema i monthly makers var bokstäver och ord kände jag direkt att jag måste vara med. jag älskar ord. jag älskar allt som går att förmedla med ord, med bokstäver som staplas efter varandra. skrift är det sätt jag alltid har uttryckt mig bäst på, och jag blev otroligt inspirerad av temat.

det svåra denna månad har varit att bestämma sig för vad jag ville göra. skulle jag prova på typografi eller kanske kalligrafi? skulle jag skriva en novell, skära ut bokstäver i papper, illustrera?

det fick bli ett broderi i korsstygn.

 
broderi

sedan jag första gången läste edith södergran har jag ÄLSKAT citatet "det anstår mig icke att göra mig mindre än jag är". det är så otroligt slagkraftigt, så frigörande, fortfarande så rätt i tiden. för mig, och för så många andra som ständigt blir förminskade, och förminskar oss själva, på grund av att vi hela våra liv fått lära oss att göra det.

flora wiström, som precis släppt romanen »stanna«, skickade sin bok till mig för någon vecka sedan. tack snälla för det! jag kan säga att jag läste ut den alldeles för snabbt och tyckte om så himla mycket med den. läs den! i början av boken får huvudkaraktären ester ett broderi av sin vän hanin: "det anstår mig icke att göra mig mindre än jag är". med en gång kändes det så självklart: jag skulle givetvis också ha de orden uppsatta vid sängen.

 
broderi.png

så nu hänger det här, som en ständig påminnelse. jag har tänkt spänna upp det eller rama in det på något sätt, men tills vidare hänger det här, lite slarvigt upphängt med några knappnålar, men fortfarande med så mycket styrka inbroderat i tunn, tunn väv.

(broderiväven och det marinblå garnet är båda inköpta second hand, för en som vill börja brodera är sådana butiker eller loppisar guldgruvor - det finns hur mycket material som helst!)

om du också vill delta i monthly makers denna månad kan du skicka in ditt bidrag här, hos stina. senast den 28:e ska det vara inne. var med, vetja! 

sist jag var med var temat papper. då skickade jag in detta bidrag.

följ monthly makers på facebook och instagram här.