min helg + veganska pannkakor.

pannkisar
pannkisar
pannkisar
pannkisar

denna helg har gått snabbt som helger gör och så har det regnat också. typiskt oktober. mina växter stirrar ledsamt ut genom fönstret och suckar över det obefintliga solljuset och en kan ju undra om de vet att det bara blir mörkare och mörkare nu, och om en själv är beredd på det egentligen. i helgen har jag i alla fall ätit tacos, burit in teven till sovrummet för att titta på harry potter och äta godis en hel kväll, promenerat genom enskede och druckit vin hemma hos oss med liv och ellen.

imorse mötte jag upp liv vid tunnelbanan, och så åkte vi till mariatorget för att umgås, och äta frukost med, elsa och hannah som var på besök här i stan. när jag sedan kom hem i eftermiddags hade jag uppenbarligen inte fått nog av frukost. jag ställde mig således vid spisen och stekte en trave veganska pannkakor som jag och filip åt till middag. för pannkisar med hallonsylt, banan, lönnsirap och riven kokos är aldrig fel, oavsett tid. det är sen gammalt.

 
pannkisar

receptet?

2,5 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 1-2 tsk vaniljpulver salt efter smak 3 msk olja eller mjölkfritt margarin 3 dl sojamjölk (obs, originalet, inte den osötade som inte smakar någonting)

vispa ihop. stek (ca 3/4 dl smet per pannkaka). ät och NJUT.